Kalei

 

Minerale, authentieke en duurzame verf voor stijlvolle gevels

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek en duurzaam afwerken van buitengevels. Met kaleiverf stapt u mee in een eeuwenoude traditie van lokale ambachten.

  • Matte gesofisticeerde look
  • Natuurlijke kleurnuances
  • Mineraal, dus milieuvriendelijk en duurzaam
  • Zichtbare gevelstructuur

Schilderwerken Dicolos minerale kalei verfraait muren en laat toch nog de structuur van het metselwerk tot zijn recht komen

Vroeger werden gevels beschermd met wat lokaal beschikbaar was. Dicolo bouwt hierop verder en gebruikt dezelfde lokale grondstoffen voor zijn Belgische minerale kaleiverf. De hand van de meester-schilder die deze verf aanbrengt, zorgt dan weer voor een authentiek en tevens uniek resultaat.

Met kalei blijft de structuur van het metselwerk zichtbaar en de gevel blijft ademen.

De manier van aanbrengen, de dikte van de kaleilaag en de zuigkracht van de muur bepalen samen het uiteindelijke uitzicht. Dagelijks veranderen de kleurnuances naargelang het weer: een kaleigevel ademt namelijk met de woning. Bij vochtig weer neemt de kaleilaag vocht op, dat bij droger weer terug verdampt. Anderzijds laat kalei ook toe dat opstijgend vocht, of ander vocht van binnen, naar buiten toe kan verdampen. Zo zorgt de kalei ook binnenshuis voor een gezond leefklimaat.

Offertetool