Kalk

 

Ambachtelijke, traditionele muren die ademen

Met Kalkverf zijn geen twee muren dezelfde: de eigenheid waarmee de meesterhand de kalk aanbrengt bepaalt volledig het unieke eindresultaat. Zijn ambacht schept een authenticiteit die meeleeft met het gebouw.

  • Premium kwaliteit
  • Hoge vochtregulerende werking
  • Mat, mineraal, milieuvriendelijk en duurzaam
  • Schimmelwerend door hoge pH

Met alle zintuigen genieten van uw huis: zijdezachte muren met natuurlijke uitstraling en warme kleuren.

Kalkverf leeft mee met het gebouw waarin het gebruikt werd. Het toont sporen van gebruik en verweert met de tijd. Daardoor verleent Kalkverf ook nieuwe muren een authenticiteit die ze met geen andere decoratietechniek kunnen verwerven. Een mettertijd doorleefde echtheid die door haar tactiliteit en warmte een kokon vormt om zich in thuis te voelen. Daarnaast ontstaat extra sfeer omdat de kleurschakeringen samen met de lichtinval veranderen.

Al honderden jaren geleden werd kalk als verf gebruikt, onder andere omwille van zijn schimmelwerende eigenschappen. Ook voor geklasseerde gebouwen staat men vaak op het gebruik van Kalkverf, omdat deze geen afgesloten film vormt en de muur dus zonder problemen kan blijven ademen en meebewegen met het gebouw. Een bijkomend voordeel is dat kleine oneffenheden worden uitgevlakt in plaats van benadrukt. Ten slotte past het traditionele karakter en uitzicht van Kalkverf vaak wonderwel bij dit soort architectuur.

De natuurlijke samenstelling van Kalkverf vertaalt zich ook in zijn natuurlijk uitzicht: het is letterlijk ‘kalkmat’ en verschijnt in harmonieuze en ook krachtige kleuren. De hand van de schilder schept een esthetische creatie, want het is zijn specifieke manier van plaatsen, afwerken en kleuren die zorgt voor unieke effecten. En ondanks deze gesofisticeerde aanpak komt met Kalkverf toch iets meer natuur de gebouwen binnen en ontstaat een zalige plek om te ontstressen.

Offertetool