Leem

 

Oeroude techniek voor gesofisticeerd leefcomfort

Leemverf is een matte, minerale en ecologische muur- en plafondverf voor binnentoepassingen. De verf is bijzonder geschikt voor een breed spectrum van toepassingen, gaande van authentieke renovatie van oude gebouwen tot de meest eigentijdse interieurs. Leemverf vertoont relatief weinig kleurnuances vergeleken met b.v. kalkverf.

  • Aangenaam leefklimaat
  • Natuurlijke chic
  • Meest ecologische op de markt
  • Mineraal, milieuvriendelijk en duurzaam

Zowel authentieke renovaties als de meest eigentijdse interieurs halen met leem meer natuurlijk wooncomfort in huis.

Leem biedt een warm leefgevoel door zijn gedempte minerale uitzicht. De aangename structuur van dit oermateriaal verhoogt niet alleen het comfort door zijn natuurlijke chic, maar nodigt ook uit tot het koesteren van vriendschap en geluk: die warmte straalt het gewoon uit.

Leem is een basisproduct dat vele eeuwen geleden zijn oorsprong vond. Toen werd het al gebruikt om huizen mee af te werken. Door de ontdekking van cement werd leem in onze streek verdrongen als bouwmateriaal, maar dankzij zijn thermische isolatie, zijn antistatische eigenschappen en zijn vochtregulerende werking is het weer heel actueel. Leem kan namelijk vocht opnemen en afstaan zodat de luchtvochtigheid in huis op een constant peil blijft. Op die manier vergemakkelijken zijn ademende eigenschappen de taken van ventilatiesystemen. Ook in hermetisch gesloten gebouwen!

Deze eigenschappen maken leemverf ideaal in gebruik bij authentieke renovaties van oude gebouwen maar ook in de meest eigentijdse interieurs. Bovendien zijn met leemverf eindeloos veel decoratieve technieken perfect uitvoerbaar: van een vrij strakke, gedempte, chique look tot een genuanceerd en streperig uitzicht.

Offertetool