Roestique

 

Warme kleuren en dramatische contrasten

Roestique zorgt voor nog meer structuur- en nuanceverschillen in een gelaagd interieur en draagt zo bij aan een warme gesofisticeerde leef- of werkomgeving.

  • Echt roest
  • Veegvast
  • Klaar in een dag

Met Roestique ontstaan stoere elementen voor warme interieurs, of juist warme natuurlijke objecten voor een koelere omgeving. De verweerde roest brengt brute natuur binnenshuis.

Roestique integreert nog meer dramatische contrasten en gesofisticeerde elementen in het interieur. Deze decoratieve roesttechniek op basis van ijzerpoeder is makkelijk aan te brengen en transformeert binnenmuren en decoratieve objecten tot krachtige onderdelen van een gelaagd interieur dat zo gekenmerkt wordt door vergankelijke schoonheid.

Met hun warme kleuren en contrasten brengen roestige elementen een spannende sfeer in het interieur. Geroest ijzer is een ruw en verweerd materiaal, dat in de natuur mettertijd patina krijgt en nog meer karakter toont. Natuurlijk ijzer verweert echter steeds meer en lost zijn roeststof bij elke aanraking.

Schilderwerken DiColo biedt met Roestique een veegvaste oplossing: het activeren van de ijzerdeeltjes in de lichtjes gestructureerde pasta verandert een muur of object op korte tijd in een roestig en verweerd onderdeel van een stoer interieur. Afhankelijk van de dikte kan het ook als magneetbord gebruikt worden.

Samenstelling


Roestique is een decoratieve roesttechniek op basis van ijzerpoeder voor het afwerken van wanden en decoratieve objecten. De pasta is bijzonder eenvoudig met spatel of borstel in één laag aan te brengen op zowat alle ondergronden. De activator wordt vervolgens in één keer aangebracht en activeert onmiddellijk het roesten. Na enkele uren drogen zijn de ijzerdeeltjes door oxidatie geroest en verschijnt het gekozen object of de muur in zijn nieuwe primitieve look. Deze roesttechniek is uit zichzelf veeg- en watervast en heeft dus geen verdere afwerking nodig.

Ondergronden


Bijna elke ondergrond kan een verroest uitzicht krijgen met Roestique na het aanbrengen van DiColo's StucPrimer. Na het aanbrengen van een laag Roestique wordt het roesten geactiveerd door de activator. Roestique is niet geschikt voor gebruik op vloeren.

Offertetool